θεματικη ενοτητα

Γνωρισε τον εαυτο σου

ΡΟΥΤΙΝΑ / ΕΘΙΣΜΟΣ/ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΧΕΣΕΙΣ

Εκείνο που συχνά προκαλεί δυστυχία στους ανθρώπους και κάποιες φορές τους λυγίζει είναι το παρελθόν! Όταν οι σκέψεις σου γαντζώνονται:

α) Σε άχρηστες δεσμεύσεις του παρελθόντος,
β) Στην επανάληψη παλαιών συνταγών, ως προς τον τρόπο αντίδρασής σου στα διάφορα γεγονότα,
γ) Στη μνήμη παλαιών θριάμβων ή αποτυχιών,

ΠΡΟΣΕΞΕ, γιατί έχεις μπει και περπατάς στο δρόμο της ρουτίνας! Αναγνώρισε συνειδητά αυτόν τον σκοτεινό δρόμο στον οποίο επαναλαμβάνεις συχνά διάφορες ενέργειες, σκέψεις και συμπεριφορές, με παντελή έλλειψη πρωτοτυπίας, μονότονα, πληκτικά, ανούσια και βαρετά,απλά και μόνο γιατί αυτός ο δρόμος σου δημιουργεί την αίσθηση της ασφάλειας.

Ωστόσο, ώρες-ώρες αυτή η αίσθηση της ασφάλειας είναι παραπλανητική, η επανάληψη σε πνίγει και κάποιες φορές σε αρρωσταίνει. Για να ξεφύγεις από τέτοιες δεσμευτικές καταστάσεις που, χρόνο με το χρόνο, σε απομακρύνουν από την ενέργεια της ζωής, θα πρέπει ενσυνείδητα να πολεμήσεις ενάντια στο παρελθόν και να πιέζεις τον εαυτό σου να αντιδρά στο παρόν επιλέγοντας νέες κατευθύνσεις. Έτσι, θα κερδίσεις την έκπληξη όσων βρίσκονται γύρω σου, οι οποίοι θα δυσκολεύονται να προβλέψουν ποια θα είναι η επόμενη κίνησή σου με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ασκήσουν εξουσία πάνω σου!

Να θυμάσαι ότι η συνήθεια οδηγεί στην πιο ακραία έλλειψη φαντασίας! Και χωρίς φαντασία δεν μπορείς να απολαύσεις τη ζωή!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΜΕΣΑ ΕΓΓΡΑΦΗ /ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ

Σε ποιους απευθυνεται:

 • Σε άτομα ή ομάδες που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.
 • Σε άνεργους που επιθυμούν επιπλέον επιμόρφωση, ώστε να μπορέσουν να κερδίσουν τη θέση εργασίας που αναζητούν.
 • Σε εργαζόμενους που επιθυμούν να προσαρμοστούν στο εργασιακό/ομαδικό περιβάλλον και να ανελιχθούν.
 • Σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που επιθυμούν να εκπαιδεύσουν τα στελέχη τους, καθώς αναζητούν μια Στρατηγική Ανάπτυξης που θα ανεβάσει τον τζίρο, τη φήμη και φυσικά τα κέρδη τους.
 • Σε Ελεύθερους Επαγγελματίες που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στην στρατηγική των επιχειρήσεων. Επειδή, η ουσία της στρατηγικής είναι κάτι πολύ περισσότερο από την απλή εκτέλεση ενός φαεινού σχεδίου που προβλέπει συγκεκριμένα βήματα, πχ. ένα business plan.
 • Σε επιχειρηματίες που επιδιώκουν τη μετάβασή τους από την αυταπασχόληση στην επιχειρηματικότητα ή την ένταξή τους σε νέους επιχειρηματικούς συνδυασμούς που θα λειτουργήσουν στον παγκοσμιοποιημένο επιχειρηματικό κόσμο, όπως οι αλυσίδες, οι συστάδες ή τα επιχειρηματικά δίκτυα. !

Σκοπος του Σεμιναριου:

 • Η Διαμόρφωση Θετικής Ψυχολογίας στον υποψήφιο επιχειρηματία, με την εκμάθηση και απόκτηση πολλαπλών επαγγελματικών εργαλείων, «όπως πχ. ο Καμβάς Επιχειρηματικού Σχεδιασμού (Business ModelCanvas)», για την Οργάνωση, τη Διοίκηση και την Προώθηση της επιχείρησης που ονειρεύεται να δημιουργήσει.
 • Η αναβάθμιση των προσόντων των εκπαιδευομένων προκειμένου να ενταχθούν ή να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας.
 • Η Ενδυνάμωση & Ενεργοποίηση της Νέας Γενιάς με την καλλιέργεια της Ψυχικής Ανθεκτικότητας και την εκμάθηση Επαγγελματικών Δεξιοτήτων που θα αναδείξουν την επαγγελματική τους υπεροχή και θα επιφέρουν την επίτευξη των στόχων τους.
 • Η δημιουργία γέφυρας μεταξύ Δεξιοτήτων, Ικανοτήτων και Γνώσεων στην Επιχειρηματικότητα,ώστε να διατηρείται το μυαλό σε δημιουργική εγρήγορση με αποτέλεσμα, ο εκπαιδευόμενος να γνωρίσει έναν νέο κόσμο άπειρων επαγγελματικών δυνατοτήτων.

Τροποι Παρουσιασης:

 • Αφηγηματικές προσεγγίσεις για τον εντοπισμό σημαντικών σημείων,όπως η ανάδειξη της δυναμικής των ομάδων και του προφίλ του ηγέτη, αλλά και αναγνώριση της δημιουργικής δράσης που οδηγεί στηνεπιτυχία
 • Χρήση μεθόδων και τεχνικών που έχουν αποδειχθεί σε βάθος χρόνου ισχυρές
 • Απεικονιστική παρουσίαση με powerpoint και βίντεο
 • Διαδραστική προσέγγιση με προσομοίωση (αναπαράσταση γεγονότων, καταστάσεων κλπ.)
 • Χρήση του νευρογλωσσικού προγραμματισμού για γρήγορη αφομοίωση των νέων πληροφοριών
» τα σεμιναρια διεξαγονται με ολιγομελη τμηματα σε κλιματιζομενη αιθουσα «

Διαρκεια:

8 ώρες

Παροχες:

Καφές Καλωσορίσματος, Βουτήματα, Μπουκαλάκι νερό

 

Σημειώσεις σε USB-Stick. Δωρεάν το USB Stick χωρητικότητας 8 GB!

 

Βεβαίωση παρακολούθησης 

 

Πιστοποίηση δίδεται με την κατάθεση γραπτής εργασίας: (40 Ευρώ)

Κόστος:

120 € + ΦΠΑ

Το θέλω!
Πληρωμή
αποστολη χρηματων
καταθεση χρηματων
 • Alpha Bank:
  Αριθμός Λογαριασμού: 157 - 00 - 2340 0085 38:
  IBAN: GR9301401570157002340008538
 • Εθνική Τράπεζα::
  Αριθμός Λογαριασμού: 725/600454-77:
  IBAN: GR6901107250000072560045477
 • Πειραιώς::
  Αριθμός Λογαριασμού: 5095-053109-640:
  IBAN: GR9501720950005095053109640